Костадин Ангелов, Фейсбук Ще действаме последователно по отношение на третия мандат.

...
Костадин Ангелов, Фейсбук Ще действаме последователно по отношение на третия мандат.
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Ще действаме последователно по отношение на третия мандат

Костадин Ангелов, Facebook

 

Ще действаме поредно във връзка с третия мандат. Нашият водач предложи още първоначално политическите партии да седнем на една маса и да се обединим към национални цели и стратегия за държавно управление, като решим с кой мандат ще бъде излъчено то. След доста недомислени дейности от незрели политици се стигна до това, което той сподели.

В петък Христо Иванов сподели, че държавно управление без ГЕРБ не може да има. Това е самата истина и такова е желанието на българските жители. Думите на Иванов са действителна оценка на обстановката и извисяване над дребните политически пристрастия.

Вероятността в този парламент да се сформира държавно управление е, в случай че мандатът отиде в „ Демократична България “. Това обаче зависи от президента и дали той желае да има постоянно държавно управление или служебният кабинет да продължи да ръководи.

Много е рано да приказваме за това дали ще има представители на ГЕРБ-СДС, в случай че мандатът бъде връчен на Демократична България. Категорично обаче ще пожелаваме отбрана на националните ползи, да няма компрометирани представители на „ Продължаваме промяната “ в този кабинет като Кирил Петков, Бойко Рашков, Радостин Василев и Асен Василев, а програмата му да бъде с ясна евроатлантическа ориентировка.

 

Ние имаме решение на нашия конгрес и ясно сме споделили, че няма да подкрепим мандат на Българска социалистическа партия. Ако мандатът бъде даден на " Български напредък ", зависи каква политика ще предложат те.

 

Много е значимо бъдещият кабинет да има политическа поддръжка и да преследва национални цели, гарантиращи излизането на България от рецесиите, в които ни вкара „ Продължаваме промяната “. Важно е страната да има фискална непоклатимост и политика за понижаване на недостига. Държавата е счупена, само че тя би трябвало да бъде поправена в идващите месеци.

 

Много обединения бяха основани в Народното събрание, само че най-устойчивите обединения при гласуванията бяха тези с евроатлантическа ориентировка. Това е положително начало за сформиране на кабинет.

 

Политическа партия през цялото време желаят да отидем на нови избори. Те направиха декларация и твърдяха, че това е главният документ, към който ще се сформира държавно управление, само че половината от депутатите им не я подписаха. Това значи, че те не желаят да сформират държавно управление.

 

В сряда в Правна комисия ще се преглеждат предложенията за изменение в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт. Той влиза в комисия в този момент, тъй като препоръчаният от Министерски съвет законопроект е импортиран на 30.12.2022 година и е разпределен на 3.01.2023 година Заседанието ще бъде транспарантно, в наличието на представители на правосъдната власт, посланици и медии.

 

Там ние ще кажем всичко, което мислим по тематиката за правосъдната промяна.
Действията на политиците би трябвало да бъдат зрели. Не е работа на Народното събрание да се меси в активността на самостоятелната правосъдна система и да предлага промяна на основния прокурор. Всички видяхме какво се случи, когато някогашният правосъден министър Надежда Йорданова предложи такава процедура.

 

ГЕРБ няма персонални връзки с президента Румен Радев. Уважаваме институцията, която той съставлява, както би трябвало да бъде в една обикновено функционираща страна.

 

Действията на Министерството на здравеопазването би трябвало да са твърди, с цел да се реши казусът с неналичието на медикаменти в аптечната мрежа. Трябва да се забрани износът на медикаменти, които липсват в страната. Силата на страната е по-голяма от силата на комерсиалните ползи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР